Kokosová rýže s marinovanými jahodami

Suroviny

jahoda
16 ks
med
2 PL
balzamiková redukce
1 PL
jasmínová rýže lagris
200 g
voda
400 ml
strouhaná citrónová kůra
1 PL
cukr krupice
8 PL
vanilkový lusk
1 ks
kokosové mléko
800 ml
mletý pepř
dle chuti
pár lístků máty
dle chuti

Postup přípravy:

Jahody očistíme, pokrájíme na plátky a dáme do misky. Z medu a balzamikové redukce si smícháme marinádu a promícháme ji s jahodami. Zakryjeme fólií a necháme odpočívat alespoň hodinu, jahody získají marinováním ještě lahodnější chuť. Rýži propláchneme a dáme ji vařit na mírném plameni do 400 ml mírně osolené vody, do které jsme přidali i citrónovou kůru, cukr a vydlabaný vnitřek vanilkového lusku. Vaříme ji dvanáct minut bez míchání. Pak vmícháme všechno kokosové mléko a pomalu vaříme dalších sedm minut, tentokrát už za občasného promíchání. Uvařenou kokosovou rýži necháme vychladnout, pak ji přendáme do hezkých mističek, zakryjeme je potravinovou fólií a dáme do chladničky. Před podáváním ozdobíme marinovanými jahodami. Můžeme ozdobit čerstvě mletým pepřem a lístky máty.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.12.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist