Kokosová panna cotta s malinami

Suroviny

kokosového krému
250 g
smetany ke šlehání
2 dcl
želatiny
3 plátky
medu
5 PL
vanilkového lusku
1 ks
malin
200 g
vody
4 PL
rostlinný olej na vymazání formiček
dle potřeby

Postup přípravy:

1. Želatinu namočíme na 3 minuty do studené vody a necháme nabobtnat. Šlehačku ušleháme skoro do tuha a na chvíli uložíme do chladničky. Kokosový krém ohřejeme. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrábeme z něj černá zrníčka, přidáme je do teplého kokosového krému, pak přidáme med (3 PL) a nabobtnalé a vymačkané plátky želatiny a mícháme, dokud se nerozpustí.
2. Krém necháme za občasného promíchání lehce prochladnout a mezitím vymažeme formičky olejem. Když je krém jen trochu vlažný, vmícháme do něj šlehačku, naplníme jím připravené formičky a uložíme je na 2 – 3 hodiny do chladničky.
3. Do mixéru nasypeme polovinu malin, přidáme med (2 PL) a vodu a vše rozmixujeme na omáčku, kterou nakonec propasírujeme přes jemný cedník, abychom ji zbavili zrníček. Formičky se ztuhlým krémem opatrně namočíme na okamžik do horké vody, prsty zkusíme, jestli stěny krému jdou od formiček odlepit, a pak se pokusíme krém opatrně vyklopit na dezertní talířky. Nakonec každou porci ozdobíme zbylou polovinou malin a doplníme malinovou omáčkou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.1.2017 8:43| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist