Kohoutek na víně se žampióny

Suroviny

mladý kohout
1,5 kg
tymián
2 větvičky
bobkový list
2 ks
šalotka
400 g
nakrájený prorostlý špek
100 g
máslo
50 g
polohrubá mouka
30 g
koňak
4 PL
červené víno
1/2 l
žampión
300 g
sůl, pepř
dle chuti
petržel
dle chuti

Postup přípravy:

Koření vložíme do gázového sáčku, nebo uděláme uzlíček – „bouquet garni“. Omyté kuře naporcujeme na 8 dílů. 30 g másla rozpustíme na velké pánvi, přidáme nakrájený špek, celé šalotky a asi 10 minut dusíme. V pánvi ze všech stran opečeme kousky kuřete, zaprášíme moukou, přelijeme vínem, koňakem, přidáme uzlíček s kořením, necháme přejít varem a pomalu dusíme přikryté 45 minut. Ve zbytku másla krátce osmažíme rozpůlené houby, přidáme kousky kuřete, cibuli, špek a scezenou omáčku. Asi 5 minut povaříme, dosolíme a ochutíme pepřem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.10.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist