Koblihy s pomerančovou-medovou příchutí

Suroviny

vejce
4 ks
olej
4 lžíce
pomerančová šťáva
4 lžíce
nastrouhaná kůra
z 1 pomeranče
cukr
50 g
polohrubá mouka
400 - 500 g
prášek do pečiva
1 ks
tuk
na smažení
Na polevu/sirup
cukr
400 g
šťáva z citronu
1 ks
med
1 šálek
voda
375 ml

Postup přípravy:

Vejce ušlehejte s olejem, šťávou, kůrou a cukrem do pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva a postupně zamíchávejte do vaječné pěny. Vypracujte měkké tvárné těsto (pokud je potřeba, ještě přidejte mouku) a nechte zakryté 30 minut stát. Cukr promíchejte s vodou a citronovou šťávou a nechte povařit po rozpuštění cukru ještě 5 minut. Vmíchejte med a vařte dalších 5 minut. Z těsta vytvarujte asi 10 zploštělých koblih a do středu každé vytlačte díru. Koblihy smažte v rozpáleném tuku 2–3 minuty z každé strany, položte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk, a uložte v teple. Každý kousek propíchněte několikrát dřevěnou špejlí a namočte v teplém sirupu. Ihned podávejte.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist