Knedlo, vepřo, zelo

Suroviny

prorostlé vepřové maso
600 g
cibule
1 ks
vývar nebo bílé víno
200 ml
sůl a pepř
na dochucení
zelí
1 hlávka
tuk
10 g
cibule
1 ks
hladká mouka
na zahuštění
cukr
4 kostky
ocet
4 lžíce
sůl
na dochucení
kmín
na dochucení

Postup přípravy:

Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, obložíme drobně pokrájenou cibulí, podlijeme vývarem nebo vínem, jak kdo má rád, pekáč přiklopíme a pečeme zhruba půl hodiny. Je-li třeba, podléváme maso v průběhu pečení pouze horkou vodou. Když je maso měkké, pokrájíme ho na porce a máme připraveno na servírování.

Hlávku zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Na tuku zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, trochu osmažíme, podlijeme vodou ze zelí (asi 100 až 150 ml) a důkladně povaříme. Pak přidáme měkké zelí, do kterého přidáme cukr, ocet, sůl, kmín a dál už nevaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení

1.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.5.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist