Knedlíky se švestkami z odpalovaného těsta s mákem

Suroviny

hrubá mouka
350 g
máslo
150 g
mléko
500 ml
švestka
20 ks
vejce
2 ks
moučkový cukr
2 PL
voda
2 l
mák
2 PL
sůl
1 KL

Postup přípravy:

Do hrnce se silným dnem nalijeme mléko, přidáme tuk a osolíme, přivedeme k varu a když se směs začne vařit, odpalujeme těsto (za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, mícháme), dokud se nepřestane lepit na vařečku. Dáme směs vychladnout a pak přidáme dvě vejce, řádně prohněteme, necháme v lednici odpočinout. Vytvoříme z těsta váleček, z něhož vykrajujeme špalíčky, které rozmáčkneme v dlani tak, aby vznikla placka, do které zabalíme vypeckovanou švestku, jejíž vnitřek jsme pocukrovali. Knedlíky zavařujeme v osolené vodě 5-8 minut. Na talíři sypeme mletým mákem, který jsme smíchali s moučkovým cukrem, přeléváme máslem.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.8.2015 12:14| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist