Knedlíkové špízy s uzeným masem

Suroviny

uzená krkovice
300 g
bramborový knedlík v prášku
1 sáček
cibule
2 ks
pepř
několik kuliček
bobkový list
3 ks
výhonek mladých kopřiv
500 g
smetana
2 dl
vejce
1 ks
olej
2 PL
česnek
1 stroužek
strouhanka
dle potřeby
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Špenát z kopřiv: 500 g výhonků mladých kopřiv, 2dl smetany, 1 vejce, 2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, strouhanka, sůl

Omyté kopřivy vložíme do hrnce a necháme povařit několik minut. Pak je scedíme a najemno nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nasekané kopřivy, osolíme a několik minut podusíme. Vmícháme smetanu, vejce, prolisovaný česnek a zahustíme strouhankou. Vaříme asi 5 minut. Uzené maso s cibulí nakrájenou na kolečka, pepřem a bobkovým listem uvaříme doměkka. Pak ho nakrájíme na kousky a uložíme ho i s cibulí v teple. Těsto připravíme podle návodu na sáčku a vytvoříme z něj malé knedlíčky, které uvaříme v masovém vývaru. Scedíme a po odkapání je napíchneme střídavě s kousky masa a cibule na špejle.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist