Klasický španělský ptáček s knedlíkem

Suroviny

hovězí roštěná (vysoký roštěnec)
800 g
plnotučná hořčice
4 KL
špek
50 g
párek
2 ks
vejce
2 ks
velká sterilovaná okurka
1 ks
velká cibule
1 ks
olej
100 ml
instantní jíška na zahuštění šťávy
dle potřeby

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky, vejce, párky, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa. Dobře zavineme, popřípadě spíchneme párátkem. Do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150°C cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou. Když jsou ptáčky pečené, vyjmeme je z výpeku, který přivedeme k varu, vyrestujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a zahustíme jíškou, dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice. Podáváme s knedlíkem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.10.2014 1:31| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist