Kefírák

Suroviny

cukr moučka
45 dkg
polohrubá mouka
35 dkg
kakao
4 PL
jedlá soda
1 PL
vanilkový cukr
2 ks
olej
2 dcl
kefírové mléko
1/2 l
vejce
3 ks
máslo
15 dkg
solamyl
PL

Postup přípravy:

Poleva: 15 dkg másla, 15 dkg mletý cukr, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce kakaa
 
Připravíme si mísu, do které navážíme cukr a mouku. Poté přidáme všechny další ingredience vypsané v prvním odstavci. To všech nejlépe kovovou metličkou dobře zamícháme.Vzniklé těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme v troubě při teplotě 160-180°C (podle typu trouby) asi 20-30 minut.Upečené tajemství dáme vychladnout.
 
Připravíme si polevu. Máslo rozpustíme ve vodní lázni a přidáme zbývající suroviny.Vše dobře promícháme.Teplou polevu rozetřeme na vychladlý moučník, můžeme posypat kokosem nebo barevnými zdobítky (dle fantazie). Necháme vychladnout.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist