Kardinálův koláč s povidly

Suroviny

polohrubá mouka
50 g
kypřící prášek
1 PL
vejce
10 ks
cukr krystal
290 g
vanilinový cukr
1 balíček
práškový cukr
smetana na šlehání
500 ml
ztužovač do šlehačky
1 ks
švestková povidla
5 PL

Postup přípravy:

TĚSTO: 50 g polohrubé mouky, 1 lžíce kypřícího prášku, 10 vajec, 290 g cukr krystal, 1 vanilínový cukr, práškový cukr na posypání

NÁPLŇ: 500 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 4-5 lžic švestková povidla

2 vejce, 8 žloutků, 80 g krystalového a 1 vanilínový cukr vyšleháme do husté pěny. Potom jemně zapracujeme mouku s kypřícím práškem.

Z 8 bílků a ze zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.

Plech vyložíme papírem na pečení a cukrářským nářadím na něj vedle sebe střídavě vytlačujeme pásy těsta a sněhu. Plech vložíme do předehřáté trouby.

Upečený vychladlý plát rozřežeme na dvě poloviny. Jednu natřeme švestkovými povidly a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjeme druhou polovinou plátu a posypeme práškovým cukrem.

Elektrická trouba: 185 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Čas pečení: 18 – 20 minut 

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist