Karamelové bonbóny s mandlemi a ořechy

Suroviny

pískový cukr
200 g
silná černá káva
1,2 dl
máslo
20 g
burizony
2 PL
oloupané nasekané mandle
1 PL
oloupaný nasekaný lískový ořech
1 PL
nasekaná nesolená pistácie
1 PL
smetana ke šlehání
1 PL
sůl
1 špetka
mletá skořice
dle chuti

Postup přípravy:

Cukr rozmícháme v kávě a směs zahřejeme. Přidáme polovinu másla, smetanu, sůl a za stálého míchání cukr zcela rozpustíme. Směs uvedeme do varu a pod poklicí ji vaříme zhruba 2 minuty. Poklici sejmeme a směs ještě asi 4 minuty vaříme na mírném ohni. Když hmota částečně vychladne, vmícháme skořici, oříšky a burizony. Zbylým máslem vymažeme formu nebo pekáček. Vlijeme do něj karamelovou hmotu a necháme v chladu částečně ztuhnout. Směs pak lžičkou rozdělujeme do papírových košíčků.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist