Karamelová bábovka s čokoládovou polevou

Suroviny

polohrubá mouka
400 g
třtinový cukr
150 g
vanilkový cukr
1 ks
mléko
150 ml
šlehačka
150 ml
olej
100 ml
vejce
2 ks
karamelový pudinkový prášek
1 ks
prášek do pečiva
1 ks
hořká čokoláda
100 g
máslo
1 PL
šťáva z citronů
1/2 ks
voda
2 PL

Postup přípravy:

Těsto: 400 g polohrubé mouky, 150 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 150 ml mléka, 150 ml, šlehačky, 100 ml oleje, 2 vejce, 1 karamelový pudinkový prášek, 1 prášek do pečiva

Poleva: 100 g hořké čokolády, 1 lžíce másla, šťáva z půl citrónu, 2 lžíce vody

V kastrolku rozpustíme lžíci másla, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme po částech mléko, olej a šlehačku, všechno vlažné. Za stálého míchání necháme zahřát a těsně před bodem varu stáhneme z plotny. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Sypkou moučnou směs po částech vmícháme do karamelového mléka.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Nakonec přidáme celá vejce, dobře promícháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme pomalu asi hodinu, zkoušíme špejlí. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem, přidáme vodu, citrónovou šťávu a umícháme hladkou polevu. Vychladlou bábovku polijeme polevou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.9.2012 5:39| autor: Terunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist