Kapr na pórku

Suroviny

Stažné kapří filety bez kosti
800 g
pór
2 ks
vejce
2 ks
sladké vychlazené bílé víno
1 dcl
drůbeží nebo rybí vývar
1 dcl
škrob
2 lžíce
olej
2 lžíce
česnek
2 stroužky
pískový cukr
1-2 lžičky
citrónová šťáva
1/2 lžíce
sůl
na dochucení
olej
na smažení

Postup přípravy:

Kapří maso nakrájíme na plátky. Bílky se špetkou soli metličkou našleháme, opatrně spojíme s polovinou dávky škrobu rozmíchaného v troše studené vody. Pórek nakrájíme na kolečka. Z vína, vývaru, citrónové šťávy, cukru a škrobu vymícháme zálivku. Plátky kapra namáčíme v bílkovém těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Zprudka je opečeme. Vyjmeme a v sítu necháme okapat. Na dvou lžících oleje orestujeme pórek, přisypeme na plátky rozkrájený česnek, krátce opečeme, zalijeme zálivkou, přidáme opečené porce ryby, osolíme a krátce spolu podusíme. Podáváme s rýží.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.7.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist