Kapr po mlynářsku s česnekem

Suroviny

kapr
4 porce
polohrubá mouka
2 PL
česnek
2 stroužky
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
1/2 ks
olej
dle potřeby
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Kapra nakrájíme na porce pokud možno na podkovy, protože s masem se pak lépe manipuluje i se snadněji vybírají kosti. Jednotlivé porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme rozdrceným česnekem. Necháme alespoň ½ hodiny odležet. Pak maso zlehka otřeme, aby nebylo mokré a obalíme v polohrubé mouce. Opékáme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Mouka na mase udělá krásnou zlatavou kůrčičku. Z hotových porcí odsajeme papírovým ubrouskem přebytečný tuk.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist