Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Suroviny

kančí kýty
750 g
kořenové zeleniny
250 g
tuku
100 g
divoké koření
sůl
vývar nebo voda na podlévání
másla
70 g
hladké mouky
70 g
perníku na strouhání
170 g
šípkové zavařeniny
150 g
šťáva a kůra z citrónu
1 ks
hřebíčku
5 ks
cukr, sůl

Postup přípravy:

 

na šípkovou omáčku: 70 g másla, 70 g hladké mouky, 170 g perníku na strouhání, 150 g šípkové zavařeniny, šťáva a kůra z 1 citrónu, 5 hřebíčků, cukr, sůl

Očistěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku. Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očistěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu a dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou a maso obracíme. Aby se krásně zatáhlo ze všech stran.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme hřebíček, citronovou kůru a sůl. Deset minut povaříme. Ochutíme cukrem a citronovou šťávou, přidáme šípkovou zavařeninu, zahustíme strouhaným perníkem a krátce povaříme.

Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na jednotlivé porce a přelijeme přecezenou šípkovou omáčkou.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist