Kakaové hvězdičky slepované čokoládou

Suroviny

žloutek (nebo 2 ks celé vejce)
4 ks
máslo nebo hera
250 g
moučkový cukr
150 g
hladká mouka
330-350 g
citrónová kůra
1 ČL
citrónová šťáva
1 PL
kakao
2 PL
čokoládová poleva tmavá a bílá
dle potřeby
kandované ovoce nebo želé bonbony
dle chuti
mouka na vál
dle potřeby

Postup přípravy:

Máslo utřete s cukrem, kakaem a žloutky (nebo celými vejci) a postupně zapracovávejte mouku, citrónovou kůru a šťávu. Na pomoučeném vále těsto rozválejte na plát a vykrajujte hvězdičky. Přendejte je na plech vyložený pečícím papírem a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Vychladlé hvězdičky slepujte předem připravenou tmavou polevou a povrch potřete bílou polevou (a naopak). Každý kousek přizdobte pokrájeným kandovaným ovocem nebo kousky želé bonbonů a nechte zatuhnout.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.12.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist