Kachní stehna

Suroviny

Kachní stehna
4 ks
bobkový list, tymián, petrželka, pepř, sůl
na dochucení

Postup přípravy:

Maso omyjeme a prosolíme. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi hodinu (doba pečení se mění podle druhu trouby). Posledních 15 minut zvýšíme teplotu na 200 stupňů. Tučné kachně musíme po stranách propichovat kůži, aby odtékal tuk. Podáváme s knedlíky nebo brambory a zelím.

TIP: Hotové maso přikryjeme alobalem a necháme dojít ve vypnuté troubě. Když propíchneme vidličkou stehno v nejširším místě a vytéká čirá šťáva, maso je upečené, je-li šťáva červená necháme kachnu ještě péct. Pravidlo pro pečení kachny – na každých 500 g masa počítáme asi 30 minut.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.7.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist