Kachní steak na medu s jablky

Suroviny

kachní prsní řízek s kůží
4 ks
sladké jablko
2 ks
med
100 g
červené víno
1 dl
vinný ocet
1 PL
mletý bílý pepř
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Prsa dobře omyjeme a očistíme, ale nezbavujeme kůže. Med smícháme s vínem a do této směsi naložíme osolená a opepřená prsíčka nejméně na 12 hodin. Odleželé maso vyjmeme z marinády, kterou svaříme na polovinu množství. Pak do ní vložíme oloupaná jablka nakrájená na měsíčky, 10 minut je podusíme, dochutíme lžící vinného octa, osolíme a odstavíme. Připravené steaky vložíme na gril a pečeme pozvolna nejdříve ze strany s kůží, pak je otočíme a dál opékáme, dokud není maso důkladně propečené. Prsíčka podáváme nakrájená na plátky, obložená dušenými jablky a přelitá zbytkem horké marinády.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist