Kachní prsa s ananasem a cibulkou

Suroviny

kachní prsíčko i s kůží
4 ks
sečuánský pepř
1 PL
olivový olej
2 PL
sůl
dle chuti
ananasový džus
100 ml
menší ananas
1 ks
máslo
30 g
naťová cibulka
4 ks
med
2 PL
citrónová šťáva
2 PL
mořská sůl, drcený pepř
dle chuti
sušená harissa
1 špetka
voda
200 ml
škrobová moučka
1 ČL

Postup přípravy:

Kachní prsíčka omyjte, osušte, posypte podrceným sečuánským pepřem, solí, nechte 10 minut rozležet. Na pánvi potřené olejem opečte kachní prsa nejdříve kůží nahoru, pak je otočte a opečte i kůži dozlatova. Přendejte je do pekáčku, podlijte je malinko ananasovým džusem nebo vodou a zvolna je pečte asi 30 minut. Oloupejte ananas, nakrájejte ho na čtvrtky, vykrojte tuhý střed a nakrájejte ho na kousky. V kastrole rozehřejte máslo, přidejte ananas, nakrájené naťové cibulky, lehce opečte, polijte medem, citrónovou šťávou, osolte, opepřete, podle chuti přidejte špetku sušené harissy nebo chilli. Rozmíchejte 200 ml ananasového džusu nebo vody se lžičkou škrobové moučky, nalijte ji na ananas a povařte do zhoustnutí. Na talíře rozdělte ananas, přidejte na plátky nakrájená kachní prsíčka a přelijte je vypečenou šťávou. Vhodnou přílohou je rýže.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist