Kachna nadivoko se slaninou

Suroviny

méně tučná vykuchaná kachna
1 ks
jablko
1-2 ks
citrónová šťáva
1 PL
velká cibule
1 ks
slanina
8 tenkých plátků
sůl, drcený pepř
dle chuti
drcený kmín
1/2 ČL
šalvěj
4-5 lístků
rozmarýn
2-3 snítky
jalovčinka
5 ks
bílé víno
150 ml
máslo
1 ČL
hladká mouka (lze nahradit hotovou jíškou)
1 ČL

Postup přípravy:

Omytou a osušenou kachnu zvenku i zevnitř osolte, opepřete a potřete jemně rozemnutými nebo nasekanými bylinkami (šalvěj, rozmarýn, jalovec). Jablko nakrájejte na kostičky, posypte je čtvrtinou nasekaných bylinek, zalijte citrónovou šťávou a napěchujte dovnitř kachny. Otvor zajistěte jehlou nebo zašijte. Kachnu pokryjte tenkými plátky slaniny a ovažte je potravinářským provázkem nebo je zajistěte masovými jehlami. Kachnu položte do pekáčku, obložte na osminky nakrájenou cibulí, podlijte vínem, zakryjte poklicí a v troubě vyhřáté na 190 °C pečte asi 45 minut. Potom poklici odklopte, teplotu snižte na 180 °C a maso dopečte doměkka a dozlatova. Kachnu během pečení podle potřeby podlévejte vínem nebo vodou, přebytečný tuk odebírejte. Nakonec šťávu zahustěte kuličkou másla promnutého s hladkou moukou (nebo hotovou jíškou). Podávejte s různě upravenými bramborami.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist