Kachna na pomerančích a hříbcích

Suroviny

kachny
1 ks
pomerančů
1 ks
pomerančové šťávy
100 ml
mladé cibulky
2 ks
hříbků sterilovaných ve sladkokyselém nálevu
300 g
chilli papričky
1 ks
mrkve
300 g
kompotovaných jeřabin
2 PL
zelené petrželky
2 PL
bobkového listu
1 ks
nového koření
2 ks
pepře
5 ks
tymiánu
1/2 ČL
medu
3 PL
oleje
2 PL
hotové světlé jíšky
2 ČL
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Koření utlučte v hmoždíři. Kachnu osolte, potřete kořením, přendejte do pekáčku a podlijte pomerančovou šťávou. Zvolna pečte doměkka a podle potřeby podlévejte. Zeleninu očistěte a nakrájejte, z pomeranče vykrájejte dílky. Na oleji lehce opečte nakrájenou feferonku a cibulku, přidejte mrkev a duste do změknutí. Až je měkká, pak přidejte houby, med, jeřabiny, petrželku, osolte, opepřete a krátce poduste. Přidejte k naporcované kachně společně s jíškou a dílky pomeranče a krátce pečte. Podávejte s těstovinami, noky nebo rýží.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.12.2016 1:23| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist