Kachna na houbách a víně s uzeným masem

Suroviny

kachna
1 ks
uzené maso
200 g
sterilované cibulky
200 g
sušené huby
200 g
červené víno
1 dcl
hladká mouka
50 g
kmín, pepř, sůl
1 špetka
voda
100 ml

Postup přípravy:

Očištěnou kachnu dáme na záda do pekáče, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení propichujeme kůži, aby sádlo mohlo vytéci, vypečené sádlo lžící z pekáče odebíráme, aby se nepřipalovalo, dáme stranou. Na části sádla podusíme nakrájené uzené maso, předáme namočené houby a cibulky, vše zalijeme vínem, zaprášíme moukou. Pečenou kachnu naporcujeme, vložíme zpět do pekáče, polijeme podušenou směsí a krátce pokrm zapečeme. Porce kachny podáváme přelité směsí a šťávou z výpeku, spolu s knedlíkem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.4.2015 8:38| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist