Femina.cz > Vše o hubnutí > Diety a jak na ně > druhy diet > redukční dieta > redukční dieta jídelníček > Jídelníček: 5. týden
Jídelníček: 5. týden
Opět máme pro vás nový jídelníček na celý týden, který vám poslouží buď jako přesný návod, či inspirace a rada, jak se stravovat vyváženě a zdravě.
Pokud se teprve rozhodujete, zda se pustit do zdravějšího způsobu stravování, vězte, že tím svému tělu ale i mysli uděláte velikou službu. Nemusí jít přitom o žádnou radikální změnu ze dne na den. Důležité jsou malé změny a pravidla, která budete dodržovat a porušíte je jen občas.
5. týden
PONDĚLÍ
Snídaně | Dvě vejce do skla, tmavý chléb |
Svačina | Ovocný salát |
Oběd | Rizoto s kuřecím masem a zeleninou |
Svačina | Nízkotučný ovocný tvaroh |
Večeře | Kuřecí špíz (maso, cibule, paprika), okurkový salát |
ÚTERÝ
Snídaně | Ovocný salát s jogurtem |
Svačina | Tmavý chléb, rostlinné máslo |
Oběd | Dušená šunka, brambory, salát |
Svačina | zelenina, šunka |
Večeře | Květákový mozeček, tmavý chléb |
STŘEDA
Snídaně | Bílý jogurt ochucený medem, rozinkami a vlašskými ořechy |
Svačina | Pudink |
Oběd | Pečený králík, brambory |
Svačina | Kefír nebo podmáslí |
Večeře | Pečený pstruh, salát |
ČTVRTEK
Snídaně | Rýžová kaše, ovoce |
Svačina | Rýžový chléb, nektarinka nebo broskev |
Oběd | Kuřecí sendvič se salátem |
Svačina | Jogurtové mléko nebo ochucený kefír |
Večeře | Krůtí nudličky, tzatziky |
PÁTEK
Snídaně | Dva krajíce tmavého chleba, rostlinné máslo, marmeláda nebo med |
Svačina | Celozrnný rohlík, sýr, čajče |
Oběd | Kuřecí steak, rýže nebo brambory, salát (např. z červené řepy) |
Svačina | Cottage cheese, jablko |
Večeře | Čočka, vejce natvrdo |
SOBOTA
Snídaně | Ovocný jogurt, vločky |
Svačina | Müsli tyčinka |
Oběd | Filé, brambory, salát |
Svačina | Čerstvá zelenina, sýr |
Večeře | Kuřecí steak, sterilované fazole |
NEDĚLE
Snídaně | Cornflakes s ovocnou přesnídávkou |
Svačina | Piškoty (20) |
Oběd | Sladké těstoviny (s ovocným tvarohem) |
Svačina | Sušené ovoce |
Večeře | Zeleninový salát s krabími tyčinkami |
10.3.2008 12:00| autor: Redakce