Jemný segedín s kysanou smetanou

Suroviny

vepřová plec
500 g
sádlo
2 PL
cibule
1 ks
kmín
1/4 KL
sladká paprika
2 KL
kysané zelí
600 g
kysaná smetana
200 g
slanina či špek
50 g
česnek
1-2 stroužky
hladká mouka
2 PL

Postup přípravy:

1. V kastrole rozpálíme sádlo, vsypeme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli a osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín a osmahneme dozlatova.

2. Poté přidáme mletou papriku, sůl, pepř, zamícháme a ihed zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo z poloviny potopené. Vše vydusíme do poloměkka.

3. Během dušení podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem a občas zamícháme. K poloměkkému masu přidáme překrájené kysané zelí a prolisovaný česnek.

4. Vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a trochu vody, dobře rozmícháme a na mírném ohni dále dusíme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vodu či vývar a mícháme.

5. Nakonec jemný segedín s kysanou smetanou dochutíme solí, pepřem a podle chuti ev. lehce přisladíme a podáváme s houskovým ev. j. knedlíkem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.1.2011 2:23| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist