Jemný likér z pomerančů s vodkou

Suroviny

pomeranč
5 ks
tyčinky skořice
3 ks
cukr krystal
300 g
voda
3 dcl
vodka
1 l
lusk vanilky
1 ks

Postup přípravy:

Kartáčkem pod tekoucí vodou důkladně očistíme kůru pomerančů, ty pak oloupeme, slupky dáme do uzavíratelné litrové nádoby. Přidáme tyčinky skořice a vanilku, ingredience zalijeme čistou vodkou a necháme v pokojové teplotě 24 hodin luhovat. Připravíme si pomerančový sirup; oloupané pomeranče nakrájíme na menší kousky, naskládáme je do jiné uzavíratelné nádoby, prosypeme cukrem, zalijeme 2 dcl vody, dobře uzavřeme a protřepeme, necháme také v pokojové teplotě luhovat 24 hodin, druhý den základ na pomerančový sirup uvaříme, pomeranče s cukrem vložíme do hrnce, přidáme zbytek vody, tedy 1 dcl vody a pozvolna vaříme 15 minut, pak sundáme ze zdroje tepla a necháme chvíli prochladnout. Mezitím scedíme vodku, nejlépe přes čistý hadřík či utěrku. Vychlazený sirup také scedíme. Obě suroviny, tedy sirup i luhovanou vodku, slijeme do jedné nádoby, pak již jen likér rozlijeme do lahví a máme hotovo.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.12.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist