Jemné žloutkové řezy s polevou

Suroviny

listové těsto
500 g
mléko
3 dl
pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
1 balíček
vanilinový cukr
1 balíček
smetana ke šlehání
1/4 l
ztužovač
1 balíček
moučkový cukr
155 g
rum
1 PL
horká voda
1 PL
citrónová šťáva
1 PL
olej
několik kapek

Postup přípravy:

Žloutkový krém: 3 dl mléka, 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 1 balíček vanilinového cukru, 1/4 l smetany ke šlehání, 1 balíček ztužovače, 1 lžíce moučkového cukru

Ledová poleva: 150 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 1 lžíce horké vody, 1 lžíce citrónové šťávy, několik kapek oleje

Vychlazené listové těsto vyválíme na plát silný 4 mm, který rozdělíme na pruhy široké asi 10 cm. Pruhy přeneseme na plech, na několika místech propícháme vidličkou a v hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout a polovinu pruhů potřeme krémem. Druhou polovinu nakrájíme na dílky, které položíme na krém, po ztuhnutí podle nich dokrojíme spodní pruhy těsta. Povrch ozdobně pocákáme ledovou polevou.

Příprava krému: z mléka, pudinkového prášku a vanilinového cukru uvaříme hustý pudink, který necháme za občasného zamíchání vychladnout. Smetanu ušleháme spolu se ztužovačem a cukrem a opatrně vmícháme do pudinku.

Příprava polevy: cukr zalijeme horkou vodou, přidáme ostatní suroviny a vymícháme dohladka.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.11.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist