Jemná polévka z červené řepy a rajčat

Suroviny

červená řepa
500 g
loupaná sterilizovaná rajčata
400 g
tvrdý sýr
50 g
česnek
4 stroužky
cibule
1 ks
citrónová šťáva
2 PL
kuřecí vývar
1 l
tymián, petrželka
1 špetka
sůl a pepř
1 špetka
olej
1 PL

Postup přípravy:

Řepu oloupeme a nastrouháme na nudličky. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme řepu a chvíli ji orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme plechovku loupaných krájených rajčat i s nálevem a vaříme, až řepa změkne. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme na hladký krém, ochutíme utřeným česnekem, citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na talíři jednotlivé porce polévky posypeme strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.2.2015 8:56| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist