Jemná kynutá bábovka s rozinkami

Suroviny

polohrubá mouka
300 g
droždí
15 g
pískový cukr
100 g
mléko
1/8 l
máslo
150 g
vejce
2 ks
citrónová šťáva
1 PL
rozinka
100 g
sůl
dle chuti
tuk na vymazání bábovkové formy
dle potřeby

Postup přípravy:

Mouku prosejeme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a vlažného mléka, zamícháme a necháme kynout. Poté přidáme rozehřátý tuk, zbylý cukr a mléko, vejce, citrónovou šťávu a sůl a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout a do vykynutého těsta zapracujeme propláchnuté a okapané rozinky. Těsto vložíme do tukem dobře vymazané formy a upečeme dozlatova.

Hodnocení

1.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.4.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist