Jemná domácí paštika s koňakem

Suroviny

vepřový bok
500 g
vepřová játra
200 g
vepřové sádlo
100 g
sušené mléko
1 PL
smetana ke šlehání
1 dcl
koňak
0,5 dcl
cherry
0,5 dcl
vejce
3 ks
česnek
2 stroužky
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka

Postup přípravy:

Vepřový bok dvakrát pomeleme. Játra promícháme v kuchyňském robotu se šlehačkou a vejci, přidáme i pomletý vepřový bok. Směs okořeníme, osolíme a přisypte sušené mléko. Nakonec do hmoty přilijeme oba alkoholy a přidáme na kostičky nakrájené syrové sádlo. Na dno zavařovací sklenice dáme lžíci vyškvařeného sádla a po okraj ji naplníme masovou směsí, důkladně uzavřeme. Sterilujte v zavařovacím hrnci nebo v troubě předehřáté na 75 °C cca 90 až 120 minut.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.8.2015 7:23| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist