Jelení guláš na víně s česnekem a marmeládou

Suroviny

jelení plec
750 g
velká cibule
2 ks
sladká mletá paprika
2 PL
olej nebo sádlo
dle chuti
pikantní marmeláda
3 PL
červené víno
0,5 l
rajčatový protlak
1 balení
česnek
1 stroužek
kmín, sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Na pánvi na rozehřátém oleji krátce osmaheme cibuli. Přidáme maso a několik minut restujeme. Zrůžovělé maso posypeme paprikou, přidáme marmeládu, utřený česnek, sůl, pepř a kmín a lehce podlijeme vodou. Potom vše dusíme pod pokličkou, dokud se voda nevydusí. Následně přidáme mouku a zalijeme vínem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Krátce smažíme a nakonec přidáme rajčatový protlak. Dusíme doměkka. Pro správné spojení chutí necháme jelení guláš deset minut dojít. Nejběžnější příloha je houskový knedlík.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:18| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist