Jehněčí se zeleninou a houbami

Suroviny

jehněčího masa s kostí (krk, pupky, žebra)
600-800 g
nové koření, celý pepř, sůl
kořenové zeleniny
100 g
másla
2 PL
malá cibule
1 ks
hladké mouky
2 PL
směsi čerstvých hub (žampiony, hříbky)
120 g
smetany
200 ml

Postup přípravy:

Jehněčí maso nasekáme na větší kostky. Vložíme je do osolené vody s kořením a zvolna asi 15 minut povaříme. Poté přidáme zeleninu a společně uvaříme doměkka.

Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme jehněčím vývarem. Omáčku dobře povaříme. Změklé maso vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a houby. Přelijeme přeceděnou omáčku a smetanu, krátce povaříme. Podáváme s různě upravenou rýží či karlovarským knedlíkem.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist