Jehněčí pečeně s mrkvičkou a hráškem

Suroviny

jehněčí kýta
1 kg
mražený cukrový hrášek (nebo čerstvé jarní lusky)
200 g
jarní karotka
1 svazek
česnek
2 hlavičky
máslo
50 g
cukr
1 špetka
čerstvý tymián
několik větviček
sůl, mletý bílý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Jehněčí maso očistíme a „prošpikujeme“ nakrájenými stroužky z jedné česnekové hlavičky. Stroužky z druhého česneku nastrouháme, smícháme s tymiánem a solí a vetřeme do masa. Zabalíme ho do alobalu a uložíme do druhého dne v chladu. Pak maso vložíme i s alobalem do pekáče, podlijeme vodou do výšky asi 3 cm, pekáč přiklopíme a pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Maso vyjmeme z alobalu, vrátíme zpět do trouby a ještě dopečeme, aby získalo barvu. Zeleninu očistíme a spaříme v osolené vodě (musí zůstat poloměkká). Vložíme ji do pánve s rozehřátým máslem, prohřejeme, osolíme, osladíme a opepříme. Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou zeleninou. Jako příloha se nejlépe hodí jarní rané brambory.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist