Jehněčí maso na pomerančích s kapustou a slaninou

Suroviny

jehněčí noha
1,5 kg
pomeranč
2 ks
sádlo nebo olivový olej
1 PL
majoránka
1 PL
rozmarýn
dle chuti
tymián
dle chuti
červené víno
1 sklenice
sůl, pepř
dle chuti
růžičková kapusta
250 g
plátková slanina
200 g

Postup přípravy:

Předehřejte troubu na 170 stupňů C (plynovou na stupeň 3). Jehněčí nohu potřete lehce olejem a solí a pečte v troubě na mírném žáru půl hodiny. Mezitím utlučte v hmoždíři pomerančovou kůru s rozmarýnem a majoránkou, k utlučené směsi pak přidejte víno, sůl a pepř. Vše je třeba dobře promíchat. Vyndejte jehněčí z trouby a zalijte je připravenou směsí. Pokračujte v pečení v troubě na 200 stupňů C (plyn na stupeň 6) asi hodinu, dokud maso nezměkne. Zabalte růžičkové kapustičky s dílky pomeranče do jemných plátků slaniny a pečte v troubě, dokud kapustičky nezměknou. Naporcujte na talíře a podávejte s vařeným bramborem.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.2.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist