Játra na balkánský způsob

Suroviny

vepřová játra
500 g
papriky
2 ks
rajčata
4 ks
cibule
2 ks
olej
na pečení
mletá sladká paprika
1 lžička
sů a pepř
na dochucení

Postup přípravy:

Játra odblaňte a nakrájejte na tenké proužky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte na proužky. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Na větší pánvi osmažte na rozpáleném oleji cibuli dožluta, vyjměte ji a dejte stranou. Do stejného oleje položte játra, prudce je ze všech stran osmažte (2-3 minuty). Potom snižte teplotu, přidejte cibuli, rajčata a papriku, okořeňte paprikou a pepřem a za občasného míchání duste 4-5 minut. Nakonec směs osolte a podávejte s dušenou rýží.

Náš tip: Místo rýže můžete podávat i s pečivem.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.8.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist