Játra dušená na víně

Suroviny

játra (telecí nebo mladé vepřové)
500 g
máslo
80 g
velká cibule
1 ks
hladká mouka
40 g
bílé víno
300 ml
žampión
5 ks
zelená petrželka
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Játra odblaňte a nakrájejte na 4 plátky. Každý plátek na okraji nařízněte a obalte v mouce. Cibuli nakrájejte najemno, vložte ji do hrnce na rozehřátý tuk a osmažte. Přidejte plátky jater, po obou stranách je opečte, potom podlijte trochou vína a duste doměkka. Během dušení přilévejte víno nebo vodu podle potřeby. Žampióny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Osmahněte je na másle a ke konci dušení je přidejte k masu. Nakonec pokrm osolte a opepřete. Podávejte s rýží a hlávkovým salátem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.10.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist