Jarní kuře se zeleninou

Suroviny

kuře
1 ks
bylinkové máslo
75 g
malé brambory
500 g
kedlubna
450 g
mrkvičky
500 g
máslo
2 lžíce
česnek
4 stroužky
sezamová semínka
2 lžíce
citrón a čerstvá meduňka
na ozdobu
olej
na vaření
sůl
na dochucení

Postup přípravy:

Kuře operte, osušte a potřete česnekem utřeným se solí. Položte ho na pekáček vytřený olejem, malinko podlijte vodou a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi jednu a půl hodiny a během pečení kuře potírejte bylinkovým máslem a podle potřeby podlévejte. Brambory a zeleninu oloupejte a nakrájejte na plátky (mrkvičky nechte celé). Brambory přidejte ke kuřeti, když je téměř měkké, a společně pečte ještě 30 minut. Na pánvi opražte nasucho nebo osmažte na oleji sezamová semínka. Přiveďte k varu osolenou vodu a vhoďte do ní plátky kedlubny a mrkvičky a povařte necelých 5 minut. Pak zeleninu vyjměte děrovanou naběračkou (vodu si nechte pro přípravu polévky) a promíchejte se sezamem. Kuře a brambory rozdělte na porce, přidejte po hromádce zeleninové směsi a ozdobte plátky citronu a meduňky.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist