Jahodový koláč

Suroviny

moučkového cukru
100 g
mletých mandlí
50 g
hladké mouky
2 PL
vejce
3 ks
smetany ke šlehání
250 ml
jahod
400 g
máslo a mouka na vymazání formy

Postup přípravy:

Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vejce pořádně ušleháme s cukrem, nejméně 15 minut. Do směsi přidáme mleté mandle, mouku a pomalu přiléváme smetanu. Pečlivě zamícháme. Část jahod vyskládáme na dno formy a přelijeme těstem. Zbytek ovoce poklademe na povrch a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme cca 20 minut. Koláč pocukrujeme a podáváme teplý.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.6.2013 11:07| autor: pajda

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist