Jahodové koláčky s krémem

Suroviny

hladká mouka
200 g
máslo nebo hera
120 g
cukr moučka
50 g
škrobová moučka
1 PL
žloutek
1 ks
studená voda
2 PL
mléko
300 ml
cukr
1 PL
vanilkový pudingový prášek
1 ks
měkký tvaroh
250 g
rum
1 PL
moučkový cukr
dle chuti
jahoda
cca 600 g

Postup přípravy:

Na vál prosejte 200 g hladké mouky, přidejte 120 g másla nebo Hery, 50 g cukru moučky, lžíci škrobové moučky, žloutek a 2 lžíce studené vody. Vypracujte vláčné těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny odležet v chladu. Těstem vyplňte malé koláčkové formičky, na každou položte kousek pečícího papíru, nasypte hrách (nebo fazole), dejte do vyhřáté trouby a zvolna upečte dozlatova. Vyndejte hrách i papír, koláčky vyklopte a nechte vychladnout. V hrnku svařte 300 ml mléka se lžící cukru, vanilkovým pudingovým práškem a za stálého míchání ho nechte vychladnou. Utřete 250 g měkkého tvarohu s moučkovým cukrem podle chuti, vmíchejte puding a lžíci rumu. Krémem naplňte koláčky a pokryjte je omytými a odkapanými jahodami (cca 600 g).

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist