Jablkové řezy se sněhovou čepicí

Suroviny

hladká mouka
210 g
máslo
140 g
moučkový cukr
70 g
vejce
2 ks
jablko
600 g
pískový cukr
140 g

Postup přípravy:

Těsto: 210 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky

Náplň: 600 g jablek, cukr podle chuti

Sníh: 2 bílky, 140 g pískového cukru

Z mouky, másla, cukru a žloutků udělejte těsto, zabalte ho a nechte chvíli odpočinout. Pak těsto rozválejte na plát v délce plechu a rozkrojte rádlem na čtyři stejně široké pruhy. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a zvolna upečte v předehřáté troubě. Jablka rozvařte na kaši a podle chuti oslaďte, zchladlé natřete na dva pruhy po celé délce a zakryjte nenamazanými pruhy. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj cukr, naneste ho navrch pruhů, vložte je zpět do trouby a velmi zvolna krátce zapečte.

Tip: můžete pokropit čokoládovou polevou.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.3.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist