Jablečná omáčka s vínem a skořicí

Suroviny

jablko
500 g
cukr
150 g
bílé víno
80 ml
solamyl
20 g
celá skořice
1 kousek
hřebíček
2 ks
citrónová šťáva
dle chuti
mletý bílý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozkrájejte. Vložte je do trošky vody, zalijte šťávou z půlky citrónu, přidejte cukr, skořici a hřebíček a jablka rozvařte. Potom vyndejte koření a jablka propasírujte. V trošce studené vody rozmíchejte solamyl, přidejte ho k jablečné směsi a povařte 1 minutu. Omáčku odstavte, ochuťte bílým vínem, citrónovou šťávou a pepřem. Podávejte k pečené krůtě a dušené rýži.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.9.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist