Hubněte s Feminou: Mačingová dieta den osmý

Dneska mám konečně jinou snídani, tak se moc těším, cítím i přemíru energie, což je překvapující. I když jsem energický člověk, mám pocit, jako bych se něčím nadopovala.

Dnes nás čeká:

  • Snídaně: bílý jogurt + mandle + med + skořice
  • Oběd: bezvaječné nudle s kedlubnou
  • Večeře: boršč

Snídani si užívám a zjišťuji, že mám mandle opravdu ráda. Patří mezi zásadité oříšky a těch není mnoho.

Zásada a kyselost organismu jsou teď velmi často skloňované výrazy. S kyselostí organismu bojujeme asi všichni. Místo, aby nás v televizi nabádali ke změně jídelníčku a výběru zásadotvorných potravin, raději nám ukážou reklamu se zázračným práškem, který nás zbaví pálení žáhy, která je výsledkem překyselení. Je to začarovaný kruh, protože většina potravin a nápojů k překyselení organismu napomáhá, v takovém organismu je ideální prostředí pro rozvoj různých nemocí a virů, které tlumíme prášky a doplňující léčbou, ale zároveň díky ní ještě více překyselujeme organismus.

Je to složitý proces a dlouhodobý.

Jen namátkou přidám potraviny, které způsobují překyselení organismu:

  • Některé ovoce
  • Bílá mouka
  • Rýže bílá
  • Pšenice a produkty z ní
  • Arašídy
  • Většina masa (hovězí, skopové, vepřové,kapr..)
  • Cukrovinky
  • Káva
  • Pivo
  • Víno
  • Filtrovaná voda a energetické nápoje
  • Ječmen
  • Vajíčka atd.

Celý seznam si najděte v knihách nebo na internetu.

článek

Zásodotvorné potraviny:

  • Jablka
  • Rajčata
  • Mandle
  • Chřest
  • Mango
  • Datle
  • Papája
  • Jahody
  • Divoká rýže
  • Citrón
  • Limetka
  • Okurka atd.

Nejsem žádný odborník, proto si raději prostudujte k tomu určené knihy. Ale abyste svému tělu trochu pomohli, můžete přes den popíjet vodu s čerstvě nakrájeným citrónem a limetkou a denně si dát hrst mandlí. Snažit se prostě to PH vyrovnávat sami. V lékárně si můžete koupit (myslím, že se jim říká) lakmusové papírky a z moči hned zjistíte, jak na tom jste…

Ale zpět k jídlu – bezvaječné nudle s kedlubnou chutnaly trochu jako nudle se zelím, takže žádný šlágr, ale boršč z červené řepy byl naprosto skvělý. Možná namítnete, že tam chyběla smetana a nebyla tam slanina, ale byla to fakt pecka. Asi se s tou řepou začnu víc kamarádit. Opravdu je škoda, že z našich jídelníčků vymizela.

Tak pa

Monča

Foto zdroj: profimedia.cz

16.1.2014 10:00| autor: Monča

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist