Femina.cz > Vše o hubnutí > Diety a jak na ně > Jak na dietní jídelníček > Hubněte s Feminou: Mačingová dieta den osmý
Hubněte s Feminou: Mačingová dieta den osmý
Dneska mám konečně jinou snídani, tak se moc těším, cítím i přemíru energie, což je překvapující. I když jsem energický člověk, mám pocit, jako bych se něčím nadopovala.
Dnes nás čeká:
- Snídaně: bílý jogurt + mandle + med + skořice
- Oběd: bezvaječné nudle s kedlubnou
- Večeře: boršč
Snídani si užívám a zjišťuji, že mám mandle opravdu ráda. Patří mezi zásadité oříšky a těch není mnoho.
Zásada a kyselost organismu jsou teď velmi často skloňované výrazy. S kyselostí organismu bojujeme asi všichni. Místo, aby nás v televizi nabádali ke změně jídelníčku a výběru zásadotvorných potravin, raději nám ukážou reklamu se zázračným práškem, který nás zbaví pálení žáhy, která je výsledkem překyselení. Je to začarovaný kruh, protože většina potravin a nápojů k překyselení organismu napomáhá, v takovém organismu je ideální prostředí pro rozvoj různých nemocí a virů, které tlumíme prášky a doplňující léčbou, ale zároveň díky ní ještě více překyselujeme organismus.
Je to složitý proces a dlouhodobý.
Jen namátkou přidám potraviny, které způsobují překyselení organismu:
- Některé ovoce
- Bílá mouka
- Rýže bílá
- Pšenice a produkty z ní
- Arašídy
- Většina masa (hovězí, skopové, vepřové,kapr..)
- Cukrovinky
- Káva
- Pivo
- Víno
- Filtrovaná voda a energetické nápoje
- Ječmen
- Vajíčka atd.
Celý seznam si najděte v knihách nebo na internetu.
Zásodotvorné potraviny:
Nejsem žádný odborník, proto si raději prostudujte k tomu určené knihy. Ale abyste svému tělu trochu pomohli, můžete přes den popíjet vodu s čerstvě nakrájeným citrónem a limetkou a denně si dát hrst mandlí. Snažit se prostě to PH vyrovnávat sami. V lékárně si můžete koupit (myslím, že se jim říká) lakmusové papírky a z moči hned zjistíte, jak na tom jste…
Ale zpět k jídlu – bezvaječné nudle s kedlubnou chutnaly trochu jako nudle se zelím, takže žádný šlágr, ale boršč z červené řepy byl naprosto skvělý. Možná namítnete, že tam chyběla smetana a nebyla tam slanina, ale byla to fakt pecka. Asi se s tou řepou začnu víc kamarádit. Opravdu je škoda, že z našich jídelníčků vymizela.
Tak pa
Monča
Foto zdroj: profimedia.cz