Hruškové vdolky s tvarohem

Suroviny

hladká mouka
400 g
droždí
15 g
smetana
150 ml
cukr+4 PL
20-30 g
máslo
50 g
vejce
1 ks
sůl
mouka na vyválení
hrušky
300 g
měkký tvaroh
zakysaná smetana
200 ml
cukr práškový

Postup přípravy:

Těsto: 400 g hladké mouky, 15 g droždí, asi 150 ml smetany, 20-30 g cukru, 50 g másla, 1 vejce, sůl, mouka na vyválení

Náplň: 300 g hrušek, 3-4 lžíce cukru, měkký tvaroh, 200 ml kysané smetany, práškový cukr

Do mísy přesejeme mouku, do které uděláme důlek. Vložíme do něj rozdrobené droždí, cukr a zalijeme částí vlažné smetany. Dáme na teplé místo lehce nakynout. Poté přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl a zůstatek nahřáté smetany. Dobře vypracujeme na hladké vláčné těsto. Nádobu přikryjeme utěrkou a opět dáme na teplé místo dostatečně vykynout. Poté těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 12 dílů, které zakulatíme a vytvarujeme na placky. Necháme je opět krátce vykynout a v troubě na pečicím plechu po obou stranách opečeme. Vdolky pak doplníme rozvařenými hruškami s cukrem, posypeme tvarohem a přelijeme kysanou smetanou. Podle chuti posypeme práškovým cukrem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist