Hrníčkové briožky s meruňkami

Suroviny

hladké mouky
260 g
soli
1 špetka
citrónová kůra
dle chuti
cukru
20 g
vanilkového cukru
2 balíčky
sušeného droždí
½ balíčku
vlažného mléka
1/8 l
másla
20 g
žloutků
1 ks
měkkého tvarohu
200 g
meruňky
dle potřeby
máslo na vymazání
dle potřeby

Postup přípravy:

Těsto: 260 g hladké mouky, špetka soli, citrónová kúra, 20 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, ½ balíčku sušeného droždí, asi 1/8 l vlažného mléka, 20 g másla, 1 žloutek, máslo na pomazání briožků a na vymaštění hrnečků

Náplň: 200 g měkkého tvarohu, 1 balíček vanilkového cukru, meruňky

Prosátou mouku v míse osolíme, přidáme cukr, citrónovou kůru, droždí a promícháme. Pak vmícháme rozpuštěné máslo, žloutek a podle potřeby vlažným mlékem zaděláme těsto. Dáme na teplé místo vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále asi 1 cm silně a vykrájíme čtverce. Na každý čtverec dáme po lžíci utřeného tvarohu s cukrem a doprostřed omytou a osušenou meruňku. Konce těsta přitiskneme z každé strany k sobě, vložíme do vymaštěného hrnečku a z kousku těsta navrch vždy položíme kuličku. Necháme ještě 10-15 minut vykynout. Potřeme máslem a upečeme v dobře předehřáté troubě asi 20-25 minut při 180°C. Po vychladnutí lehce vyjmeme z hrnečků a pocukrujeme.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.8.2016 1:53

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist