Hříbky s čokoládovou polevou

Suroviny

hladká mouka
300 g
máslo
200 g
mletý oříšek
100 g
moučkový cukr
30 g
vanilkový cukr
2 sáčky
mléko
3 PL
jahodová nebo rybízová zavařenina
dle chuti
čokoládová poleva
dle potřeby

Postup přípravy:

Do sypkých přísad přidáme nasekané máslo a mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Na pomoučeném válu těsto vyválíme a vykrajujeme z něj malé a větší hříbečky (menších jen polovinu) a upečeme na plechu s papírem na pečení. Po vychladnutí slepíme větší hříbky po dvou zavařeninou a kloboučky jim potřeme (stejně jako těm menším) čokoládovou polevou. Když poleva ztuhne, přilepíme menší hříbečky kapkou polevy na velké hříbky a necháme zaschnout.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.12.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist