Hráškový krém se smetanou

Suroviny

máslo
50 g
cibule
40 g
pórek
50 g
hrášek
500 g
12% smetana
100 ml
olivový olej
20 ml
zeleninový vývar
1 l

Postup přípravy:

V hrnci si rozpustíme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a pórek. Přidáme hrášek, ještě krátce restujeme a podlijeme vývarem. Vaříme pouze krátce, 10 až 15 minut, aby hrášek neztratil barvu. Přidáme smetanu, rozmixujeme kuchyňským mixérem a pro větší jemnost přecedíme přes jemné sítko. V případě potřeby dochutíme olivovým olejem nebo čerstvě mletým pepřem.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 19x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.9.2015 8:07

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist