Hráškový krém s kořeněnými krutony a mátou

Suroviny

jarní cibulky
2 ks
velké brambory
1 ks
másla
2 PL
vody nebo zeleninového vývaru
1 l
mraženého hrášku
450 g
smetany na šlehání
200 ml
máty na ozdobu
4 snítky
muškátového oříšku
1 špetka
sůl
dle chuti
čerstvě mletý pepř
dle chuti
veky (bagety)
4 plátky
mleté skořice
1 ČL
mletého chilli
1 špetka

Postup přípravy:

Na krutony: 4 plátky veky (bagety), 1 lžička mleté skořice, špetka mletého chilli, 1 lžíce másla

Nakrájejte cibuli najemno a oloupanou bramboru na kostičky. V hrnci rozpusťte máslo, přisypte cibulku, zpěňte ji a přihoďte kostičky brambor a ještě chvíli opékejte. Zalijte horkou vodou nebo vývarem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem, pepřem a přiveďte k varu. Vařte do změknutí brambor a pak vsypte hrášek. Povařte asi 3 minuty a polévku odstavte z ohně. Asi lžíci zelených kuliček vyjměte a nechte si je stranou na ozdobení. Přímo v hrnci hrášek rozmixujte ponorným mixérem a polévku přeceďte ještě přes jemný cedník, chcete-li. Rozmixovaný hrášek propasírujte (třeba obrácenou naběračkou). Přilijte smetanu, nechte si asi 4 lžíce na ozdobu a polévku zahřejte k varu. Vypněte, ochutnejte a je-li třeba ještě dochuťte. Pečivo nakrájejte na kostičky. V pánvi rozhřejte máslo, přidejte pečivo, posypte celými snítkami máty nebo kořením a promíchejte. Opékejte dokřupava a zlatova, trvá to jen pár minut – cca 3 min. Podávejte zakápnuté zbylou smetanou, s kořeněnými krutony a několika lístky máty.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.7.2016 12:55| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist