Hovězí závitky se sýrovou nádivkou a rajčaty

Suroviny

hovězí plátky
4 ks
šunka
4 plátky
čerstvý sýr
150 g
sůl
mletý bílý i černý pepř
česnek
2 stroužky
sekaná petrželka
1 hrst
olivový olej
3 PL
olej
2 PL
cibule
1 hrnků
červené víno
150 ml
sekaná rajčata z konzervy
400 g
bobkový list
1 hrnků
kuličky nové koření
3 ks
kuličky černý pepř
5 ks

Postup přípravy:

Na závitky: 4 hovězí plátky, 4 plátky šunky, 150 g čerstvého sýra, sůl, mletý bílý i černý pepř, 2 stroužky česneku, hrst sekané petrželky, 3 lžíce olivového oleje

Na rajčatovou omáčku: 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 150 ml červeného vína, 400 g sekaných rajčat z konzervy, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček černého pepře

1. Do sýra vmícháme prolisovaný česnek spolu s usekanou petrželkou a bílým pepřem.

2. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a na každý dáme plátek šunky a trochu připravené nádivky. Plátky svineme a upevníme.

3. Na rozpáleném oleji je pak opečeme, podlijeme trochou vody nebo vývaru (podle potřeby vodu doléváme) a pod poklicí dusíme v troubě asi hodinku při 190° C. Ke konci dušení poklici sundáme a dopečeme.

4. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přilijeme víno a za míchání jej necháme odpařit. Přidáme rajčata, sůl, koření a výpek ze závitků.

5. Povaříme, vyjmeme bobkový list a kuličky koření a omáčku rozmixujeme.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.1.2011 8:40| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist