Hovězí steak s houbami a kuskusem

Suroviny

žampión
320 g
libové hovězí maso
350 g
citrónová šťáva
10 PL
sójová omáčka
2 PL
masový vývar v kostce
1 ks
brokolice
500 g
feferonka
1 ks
česnek
3 stroužky
kuskus
150 g
sůl, mletý pepř
dle chuti
petrželová nať
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Žampióny omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Hovězí steaky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. V pekáčku opečeme maso z obou stran na rozehřátém oleji. Opečené vyndáme a uchováme v teple. Na zbylém oleji orestujeme houby, vrátíme opečené maso, ochutíme sójovou omáčkou, podlijeme vývarem a dáme do trouby péci. Feferonku zbavíme semínek, nakrájíme na proužky, česnek na plátky a přidáme k masu. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, povaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kuskus zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme nabobtnat. Při podávání servírujeme maso s houbovou směsí, růžičkami brokolice a kopečkem kuskusu. Zdobíme sekanou petrželkou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist