Hovězí kýta s hořčicí a cibulkou

Suroviny

hovězí zadní
700 g
cibule
2 ks
hořčice
2 PL
hovězí bujón
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy:

Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme. Naklepané plátky osolíme, opepříme a z jedné strany natřeme hořčicí (druhá strana se natře sama skládáním plátků na sebe). Cibuli si nakrájíme na jemno. Na pánvi plátky z obou stran zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté a ukládáme je do tlakového hrnce. Ve výpeku opečeme cibuli (popřípadě přidáme ještě trošku oleje) a přidáme ji k masu. Do pánve dále nalijeme vodu, přidáme bujón a necháme přejít varem a kostku rozpustit, vývar přidáme k masu. Tlakový hrnec zavřeme a maso dusíme cca 30 minut, potom hrnec opatrně otevřeme, maso vyjmeme a omáčku zahustíme podle potřeby hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, necháme přejít varem, pak maso vrátíme do omáčky.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.10.2015 1:40| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist