Hovězí guláš

Suroviny

hovězí maso z kližky
600 g
sádlo
90 g
cibule
400 g
kmín
na ochucení
mletá paprika
na ochucení
sůl
na ochucení
mletý pepř
na ochucení
horký vývar
500 ml
rajčatový protlak
1 lžíce
hladká mouka
50 g
česnek
2 stroužky
majoránka
na ochucení
cibule na kolečka
na ozdobení
petrželka
na ozdobení

Postup přípravy:

Hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky. Na sádle opečeme dorůžova drobně krájenou cibuli, posypeme ji kmínem, přidáme trochu mleté papriky, zamícháme, přidáme kostky masa, orestujeme je po všech stranách, až se začne vypařovat všechna šťáva od masa. Potom maso podlijeme 250 ml horkého vývaru rozmíchaného s protlakem a pod pokličkou dusíme na mírném ohni za občasného zamíchání a podlití doměkka, asi 90 minut. Guláš osolíme, opepříme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání ji osmahneme. Přilijeme horký vývar, prošleháme. Dusíme ještě 15 minut. Nakonec vsypeme majoránku, přidáme prolisovaný česnek, promícháme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo měkkým chlebem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.5.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist